2014-02-28

Naturális terek egy szingapúri apartmanban

Fehér falak, mennyezet és padló, a bézs, a barnák világos árnyalatai uralják ezt a rendkívül hangulatosan berendezett és kialakított lakást. A fehér hűvös tisztaságot árasztó jellege ellenére sikerült otthonosságot lehelni a térbe a természetes anyagok használatával, az árnyalatok sokaságával. 

A harmonikusan komponált téralakítás következtében egy áttekinthető, racionális, funkcióit tekintve jól tagolt enteriőr született. 

Olyan nyugalmat árasztanak a képek számomra, hogy legszívesebben ott ülnék az ebédlőben egy jó társasággal.  


Tervező: 0932 Design Consultants

















A képek forrása: http://www.0932.am/

Kocka origami

A címben szereplő játékos elnevezést bizonyítandó tettem fel egy videót, ami egy érdekes "térjátékot" mutat be kockák főszereplésével.

Az ötlet szülője a svéd tervező, Erik Aberg.












Forrás: http://www.artnau.com/2014/02/ghostcube-erik-aberg/

2014-02-25

GOOGLE GROUND képekben

Megnyílt a Google oktatási központja Budapesten.

Ez a hír már nem hír, jöhetnek a színes, vidám és hangulatos képek.



























A képek forrása: http://www.googleground.hu/


Az egri Spetz-ház "útjai"

Mintha az idők folyamán különböző utakat járt volna be az egri egykori Spetz-ház, ahogy ma ismerjük, a Kepes Központ.

1802-ben vásárolta meg a gyógyszerész Spetz József a telket és a rajta álló, akkor éppen száz éves házat. Majd 1812-ben jelentős fejlesztés eredményeképpen cukorkagyártó üzemmé, gyógyszertárrá, kávéházzá és színházteremmé bővítette azt. Kialakult a mai épület elődjeként egy egyemeletes, zárt udvaros középület. 

Eltelt 12 év, majd egy tűzvész pusztította az építményt. A tulajdonos tönkrement az újrakezdésbe, de végül a ház egy emelettel bővült, immár kétemeletes, klasszicista vonásokkal bíró épületként "folytatta" útját. A második világháború végéig kaszinóként működött, majd Szakszervezeti Székházként. 

1983-ban az épület teljes szerkezeti felújítása vált szükségessé. Ezzel együtt "szerepköre" is megváltozott,  mint Ifjúsági ház működött tovább.

Újabb jelentős fordulatot a 2009-es év hozott az épület életében, amikor is az "Alapítvány a Komplex Kultúra Kutatásáért" közhasznú társaság megkapta a 15 évre szóló bérleti jogot. A terveket követően megszületett az átalakítások egész sorát megélő épületből a modern művészeti alkotások háza, a festő, tervező, képzőművészeti író Kepes György hagyatékának bemutatására, időszaki kiállítások rendezésére alkalmas tér.   

Vezető tervező: Botos Judith
Fotó: Zsitva Tibor




Az információs pult egy japán iparművész, Sota Ichikawa tervei alapján készült







Kepes terem Kepes György alkotásaival





Mátrai Erik fényinstallációja






Várnai Gyula alkotása




Forrás: http://epiteszforum.hu/