2014-03-18

Tükröződés

Egy fiatal, kisgyerekes pár átalakított otthona. A feladat a régi burkolatok, a boltíves ajtónyílások átalakítása, ajtók cseréje, a megfelelő színvilág kialakítása, a meglévő bútorok elhelyezése, a tér növelése volt a nappali, ebédlő eredetileg zárt terében. Sajnos a régi helyzetről nem készítettem fotókat, így már csak az átalakított, átszínezett, tágas lakrész látható a fotókon.





Plexi és króm lépcsőkorlát. Az átlátszó, könnyed szerkezet segít a tér összekapcsolásában. A korlát mögötti közlekedő területén a család egyik kedvenc bútora kapott helyett. Érdekes hatást nyújt a régi és az új kölcsönhatása.




A képek még nem kerültek fel a falra.


Pisztácia, barnák árnyalatai, bézs, fehér, fekete színek kombinációja fut végig az átalakított lakrészen.

Tükröződő fények.





A tapétával borított falrész helyén eredetileg a mostani, nagyobb ajtónyílás oldaláról fallal határolt beugróban dísztéglával burkolt bárpult volt. A kanapé hosszabb oldala pár centivel benyúlik a nyílás síkjába, de a meglévő bútortól nem szándékozott megválni a család, így némi kompromisszum árán a bútort csak így lehetett elhelyezni.



Formabontó madáretető

Épp, hogy elmúlt, de lesz még tél! Itt egy különleges formájú madáretető. A drótkötél egyrészt rögzíti az etetőt, másrészt pedig biztonságos helyet nyújt a madaraknak, hiszen nem éri el a macska az élelemhez jutó madarakat. Különleges megoldás társul a formabontó formához.












A képek forrása:  http://www.contemporist.com