2014-07-28

Inspirációk az IGENhez


A nyár, a kora ősz az esküvők időszaka is. Vannak, akik kisebb, családi körben ünneplik meg életüknek ezt a kiemelkedő eseményét. Talán néhányan otthon megrendezett, kerti mulatság keretében ünnepelnek. Azoknak fűztem össze néhány inspiráló fotót ebbe a bejegyzésbe, akik saját kezűleg elkészített dekorációval szeretnék díszesebbé, egyedibbé tenni esküvőjük napját.

A teljesség igénye nélkül ragadtam ki néhány ötletet, amit természetesen tovább lehet gondolni, formálni saját ízlésnek megfelelően. A lakberendezésben mostanság kedvelt stílus a vintage, amit akár egy ünnepi dekorációba is belevihetünk csipkék, natúr vásznak, madeira szalag, gyertyák, mécsesek és sok-sok virág segítségével.



A gyűrűtartó párna is készülhet saját ötlet alapján emlékezetesebbé téve a nagy napot.
http://www.marthastewartweddings.com/


https://www.etsy.com/


https://www.etsy.com/


A házasságkötés színhelyét is díszítsük fel az egész esküvő stílusának, hangulatának megfelelően.
http://www.elizabethannedesigns.com/


http://www.mywedding.com/


http://www.weddingbells.ca/


https://www.etsy.com/


http://www.celebrations.com/


https://www.etsy.com/


https://www.etsy.com/


A szép formájú székek támlájára egy apróbb virágdísz is elegendő.
http://www.stylemepretty.com/

https://www.etsy.com/


http://tinywhitedaisies.tumblr.com/


Szalagból kötött maslikkal is fokozhatjuk az ünnepi hatást. Nem feltétlen kell fehérnek lenni a dekorációnak, de egy kiválasztott semleges alapszín mellé érdemes csak egy , akár erősebb színt választani, hogy a hatás ne legyen tobzódó, hanem inkább visszafogottan elegáns.
http://southernweddings.com/


http://www.pinterest.com/pin/460563499364209725/


http://www.bristolweddingnews.co.uk/


http://www.stylemepretty.com/


http://www.stylemepretty.com/


http://www.utterlyengaged.com/


Az apró virágú rezgők mutatósak. Néhány ügyes kezű segítő és vizes oázis felhasználásával különleges dekorgömbök születhetnek, amelyeket belógathatunk a térbe, de akár egy állvány segítségével álló díszeket is alkothatunk.
http://www.confettidaydreams.com/


A natúr szalagok és a csillogó dísz kontrasztja különleges hatást hozhat.
https://www.etsy.com/


Az elengedhetetlen gyertya ruhája is illeszkedjen a kiválasztott stílushoz, amit vigyünk végig következetesen minden kelléken. Ne feledjük, az összhang adja meg az igazi ünneplős hatást, legyen az bármilyen stílus, ami közel áll hozzánk. A legszebb dekorációt is hatástalaníthatjuk, ha túlzásokba esünk az anyagok, színek, stílusok keverésével. Kedvenc gondolatommal élve: a kevesebb mindig több!   
http://factorydirectcraft.com/


https://www.etsy.com/


http://indulgy.com/


A képen látható mécsestartó egyszerűen megvalósítható. Szükségünk van egy jó formájú tálkára, csipkés anyagra, valamint vízüvegre, aminek segítségével az anyag felveszi a tálka aljának formáját, miután megkötött.
http://www.pinterest.com/pin/156711262006954461/


A mécsestartóhoz hasonló technikával készülnek a lampionok is, csak felfújt lufira tekerjük fel a vízüveggel átitatott zsineget. Mindenképpen használjunk kesztyűt a munka során kezünk védelmére!
http://wednesdaycustomdesign.com/



Bízom benne, hogy kedvet teremtettem az ötletek segítségével az egyedi dekorációk elkészítéséhez. Kreatív és örömmel teli alkotást a vállalkozó szelleműeknek!