2014-02-06

Ugrik, gurul, kúszik, mászik, avagy gyerek a lakásban



A szülők rémálma, hogy a gyermekük saját otthonuk berkein belül is megsérülhet. A lurkóknak pedig mozgástérre van szükségük, eléggé nehezen viselik a korlátozásokat. Sajnos nem minden család lakáskörülményei teszik lehetővé, hogy tágas, a gyerekek térigényeire szabott otthonban éljenek. 


A fenti gondolat jegyében az alábbi fotók nem egy szokványos teret mutatnak be. Úgy tűnik , hogy mindent a gyerekek mozgásigényére szabva alakítottak ki a házban. Az eredmény egy térbeli játszótér, amely látványos, elegáns, funkcióval bíró. 



A biztonságot azért bizonyos pontokon - például a hálós pihenő, ugráló felület mellett - megkérdőjelezem. Nekem hiányzik onnan egy védőkorlát. Vagy csak én vagyok túlzottan aggodalmas?  Egyébiránt engem meggyőztek a képek.



Egy funkcionális gyerekbútor is jó szolgálatot tehet. Csűröm - csavarom, gyűröm - kavarom és máris fantáziadús játékteret eredményez. Ha a fekete szín helyett élénk, telt színeket alkalmazunk, még a helyiség hangulatát is fokozhatja. Talán a képek nézegetése közben beugrik néhány ötlet, amelyet mindenki a saját otthonában alkalmazhat.























A képek forrása: http://trustmedesigner.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése