2014-07-25

Legénylakáskorszak

A fiú felcseperedik, idővel férfivá válik és elérkezik az életében a szülőktől való leszakadás egyenes következménye, azaz önállóan szeretne élni a saját maga által formált környezetben. Bekövetkezik tehát a "legénylakáskorszak". 

Le merem fogadni, hogy a legtöbben a kifejezés hallatán rendezetlen, szedett-vedett tárgyakkal, bútorokkal berendezett lakást, rumlis környezetet, mosatlantól hemzsegő konyhát képzelnek maguk elé. 

Meglehet, hogy ilyen is van, de ennek pontosan ellentéte is létezik, ahol a belső tereket a rend, a rendezettség, a harmónia, valamiféle férfias stílusvilág uralja. Visszafogott színek, fehér, szürke, fekete, kékes, fémes árnyalatok, néhány kedvenc tárgy, talán még sok könyv is. 

Természetesen felszínesen határoztam meg csak a legénylak jellemzőit, ettől azért az ügy bonyolultabb. A szöveg után "átadok" néhány fotót egy férfiember lakásáról. Tessék nyugodtan elmerengeni, esetleg terveket szövögetni!   




Sok fény, fehér és szürke, foltokban színek jellemzik a nappali terét.



Néhány kedvenc tárgy.




Az egész térben a retro és a modern "hangulat-keveredése" figyelhető meg.


A tervezés, megvalósítás során a cél a tér növelése volt. Lehetőség szerint megszüntettek minden fölösleges falat, hogy nagyobb, nyitottabb tér keletkezzen.



























A képek forrása: http://freshome.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése